Vrij en onvrij in de kolonies

De tentoonstelling “Vrij/Onvrij” duurt drie maanden en loopt van 30 maart 2019 tot en met 30 juni 2019 en wordt georganiseerd door het Gevangenismuseum van Merksplas. De curator is Jef Van Leeuw, een beeldhouwer woonachtig in Vosselaar. De expo staat in de buitenlucht en bestaat uit een collectie beelden, aangevuld met kunstvoorwerpen gemaakt door de cursisten van de kunstacademie van Turnhout en de leden van de Werkgroep Amateurkunsten van Merksplas, aangevuld met individuele kunstenaars. De kunstobjecten bevinden zich deels in de “vrije ruimte” rondom De Klapekster in Wortel en de Grote Hoeve in Merksplas. Anderzijds staan een aantal beelden en kunstobjecten ook in de “onvrije” ruimte, met name achter “den draad” van de gevangenissen in Wortel en Merksplas alsook het gesloten centrum voor illegalen in Merksplas. De bedoeling van deze tentoonstelling is om de bezoeker een link te bieden naar de historische achtergrond van de beide landloperskolonies.

Meer info

www.uitinvlaanderen.be