Introductie

Portret working

Nancy Van Immerseel (°1965)

 

Geboren in Mortsel, maar mijn kinderjaren heb ik doorgebracht in de Kempische gemeente Beerse.  

Van kindsbeen af was tekenen mijn favoriete bezigheid. Algemene Beeldende Kunsten was dan ook een logische keuze voor het middelbaar onderwijs. Hier kon ik kennismaken met de grafische, schilder- en tekenkunst. Mijn voorliefde ging uit naar het natuurtekenen en dan vooral het modeltekenen en schetsen.

Nadien kwam ik terecht in een totaal andere wereld bij een multinational. Toch kon ik deze drang om creatief te zijn niet naast me neer leggen. Ik bleef actief in de Academie van Turnhout (schilderen), Herentals (keramiek), KASKA (steenhouwen). Tot op heden wil ik nog steeds mijn creatieve mogelijkheden uitbreiden, nieuwe dingen proberen.

 

In 2009 was mijn eerste kennismaking met het beeldhouwen, vormgeving in natuurlijke materialen. Sindsdien ben ik gepassioneerd door het steen houwen. Bij Bick kon ik mij verder bekwamen.

Ik laat me inspireren door mijn “Struggle through life” en kom tot rust tijdens mijn creatieproces.

 Mijn werk is te omschrijven als eenvoud, krachtig met oog voor detail.
Inspiratie haal ik uit geometrische abstractie, organische vormen en het vrouwelijk figuur. Mijn voorstudie bestaat uit schetsen of een kleimodel.

Van materialen gaat mijn voorliefde naar Albast, Marmer en Travertin.
Albast, een aangename steen om in te werken, met een transparant karakter en kleiresten die de steen zijn charme geeft.
Travertin, gekenmerkt door onregelmatige poriën en prachtige kleuren, weerbestendig.
Marmer, zeer fijn te detailleren, hoogglans of gezoet prachtig van kleur.
Toch probeer ik ook andere steensoorten, van zacht tot hard, in verschillende kleuren, telkens een nieuwe ontdekking, soms een totale verrassing, een mooi cadeau.

 

 

Neem een kijkje en hopelijk kan ik U inspireren!


Nancy